Smaakchef verzorgt de warme maaltijd in kleinschalige en bijzondere woonvormen. Vers eten en drinken en oprechte aandacht van onze Smaakchefs voor bewoners, waarbij het zorgpersoneel ontzorgd wordt, maken dit concept zo bijzonder.
Smaakchef viel in positieve zin op bij de Horecava Innovation Award jury, die het concept prees om de veelzijdigheid en maatschappelijke relevantie. Juryvoorzitter Puck Wilbers lichtte drie zaken in het bijzonder uit. Ten eerste ligt de kwaliteit van de warme maaltijd hoog, waarbij er veel aandacht is voor verse, gezonde voeding. Daarnaast creëert Smaakchef banen voor mensen die niet meer in de reguliere hospitality branche kunnen of mogen werken. Denk aan gepensioneerden of deeltijdwerkers vanwege mantelzorgtaken. Ten derde wordt het zorgpersoneel ontzorgd, doordat de warme maaltijd uit handen wordt genomen. Het zorgpersoneel kan zich zo meer bezighouden met hun primaire werkzaamheden, terwijl de kwaliteit van een warme maaltijd voor de bewoners gewaarborgd blijft. Wilbers: “Het zijn heel veel elementen bij elkaar. En daardoor een terechte winnaar!”.