Toekomst van plantaardig
Onder de naam PEARLS, werkt het onderzoek toe naar een toekomst waarin plantaardige voeding een vaste plek heeft in ziekenhuizen. Het is meer dan alleen gerechten ontwikkelen; het gaat ook om bewustwording en educatie bij artsen, diëtisten en patiënten
“Vanuit Albron dragen we niet alleen financieel bij, maar ontwikkelen ook eiwitrijke, plantaardige gerechten en faciliteren het praktische onderzoek in een van de ziekenhuizen waar wij verantwoordelijk zijn voor patiëntenvoeding. We geloven dat dit project de zorgsector kan helpen om gezondere, duurzame keuzes te maken, zonder in te leveren op kwaliteit.” Elma Brandsma, Senior conceptmanager Albron
Wist je dat?
Vroeger haalden we eiwitten vooral uit dierlijke producten zoals vlees, vis, zuivel, kaas en eieren. Die zijn makkelijk te verteren en zitten vol aminozuren, de bouwstenen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Maar tegenwoordig kijken we verder. Plantaardige eiwitten, die je bijvoorbeeld vindt in brood, graanproducten, peulvruchten, tempé en noten, zijn duurzamer en beter voor je gezondheid op de lange termijn.