De ervaring van vers koken versus kant-en-klare maaltijden

De Nederlandse zorgsector staat voor grote uitdagingen. Eenzaamheid en depressie komen steeds vaker voor onder bewoners van zorginstellingen. Met meer dan 350.000 mensen die dagelijks afhankelijk zijn van zorg, is het belangrijker dan ooit om het welzijn van bewoners te verbeteren. Voeding speelt hierin een cruciale rol.

In deze whitepaper delen we de belangrijkste inzichten uit recent wetenschappelijk onderzoek van Ellen Willemsen, vanuit de master Health Food Innovation Management aan Maastricht University. Het onderzoek vergelijkt de ervaring van bewoners met versbereide maaltijden versus kant-en-klare maaltijden en onderzoekt de relatie met emotioneel welzijn.
 

Belangrijke bevindingen

  • De warme maaltijd is een belangrijk moment en er wordt naar uitgekeken.
  • Duidelijk hogere waardering voor de smaak en ervaring van versbereide maaltijden.
  • Betrokkenheid bij de maaltijd blijkt belangrijk.
 
Bekijk onderstaande video waarin Ellen Willemsen vertelt over haar onderzoek.
11131-smaakchef-nina-slagmolen-12juli2023-42

Ontdek meer blogs

Albron in de zorg

Ellen Willemsen

Consultant Smaakchef

Ellen Willemsen

Consultant Smaakchef