Live evenement op 14 april: Plantaardig? Makkelijk zat!
De verschuiving van dierlijk naar meer plantaardig eten, beter bekend als de eiwittransitie, krijgt steeds meer prioriteit binnen organisaties. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen enthousiast meedoet? Hoe krijg je collega’s en gasten aan boord? Welke slimme nudges helpen om gedrag écht te veranderen? Dit gaat verder dan alleen een ander menu. Het vraagt om een doordachte aanpak, lef en een beetje strategie. En daar duiken we samen in tijdens ons event op maandag 14 april bij Keukenhof.
Wat kun je verwachten?
We starten goed met een heerlijke lunch met o.a.de soepen van The Farm Kitchen.
Inspirerende sprekers nemen je mee in de wereld vangedragsverandering: van wetenschappelijk onderzoek tot praktische strategieën.
Kijkje in de keuken bij Restaurant Jocoba, een volledig plantaardig restaurant op Keukenhof.
Afsluitende borrel om te netwerken.
Voor wie?
Iedereen die invloed heeft en/of betrokken is bij wat er binnen organisaties (bedrijven, overheid, ziekenhuizen en zorginstellingen) op het bord komt.
Meer informatie of vragen over het evenement? Mail ons: zorg@albron.nl
Locatie: Keukenhof (Zonnebloemzaal), Stationsweg 166A, 2161 AM Lisse
Parkeren: hoofdingang Keukenhof
Sprekers
Muriel Verain - Wageningen University & Research
Als onderzoeker en projectleider Consumentenwetenschappen is Muriel betrokken bij verschillende projecten op het gebied van gezonde en duurzame voedselconsumptie. Op dit moment zijn haar belangrijkste onderzoeksthema's de eiwittransitie en gepersonaliseerde voeding. De strategieën om consumenten te helpen naar een gezonder en duurzamer voedingspatroon legt ze ons voor.
Rona van der Dussen - Gedragsadviseur, Behavior Change Group
Bij de Behavior Change Group geloven ze dat echte vooruitgang pas ontstaat wanneer je mensen écht begrijpt. Daarom helpen zij overheden, organisaties en andere professionals de complexiteit van gedrag te begrijpen en te doorgronden. Dit doen ze door onderzoek uit te voeren, te adviseren over vraagstukken, door mensen en organisaties op te leiden en door gedragsteams op te zetten in organisaties.
Ahold Delhaize wil klanten inspireren en in staat stellen om gezondere en duurzamere keuzes te maken met als doelstelling: 50% plantaardige voedselverkoop in 2030. Ook intern nemen zij hun medewerkers hierin mee door stappen te zetten in de restaurants, van kantoor tot productie.
Sprekers
Maaike van Bree - Diëtist-onderzoeker, Amsterdam UMC
Maaike onderzoekt de rol van plantaardige eiwitten in de gezondheidszorg. Op dit moment is zo’n 70% van de eiwitten afkomstig uit dierlijk bronnen. Plantaardige eiwitten krijgen weinig aandacht, terwijl ze bijdragen aan onze gezondheid en aan duurzaamheidsdoelen. Om deze reden zijn ze vanuit Amsterdam UMC gestart met het PEARLS-project. In dit 4-jarige onderzoek verkennen ze de mogelijkheden van plantaardige voeding voor ziekenhuispatiënten. Maaike deelt de eerste inzichten met jullie tijdens het event.
Lotte Vermeer - Gezondheidswetenschapper & oprichter Lots of vega
Lotte is gezondheidswetenschapper en voltooide in 2017 de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition. Ze werkt als kok, receptontwikkelaar en plantaardig inspirator. Haar missie is om mensen weer in contact te brengen met écht eten. In 2021 won Lotte de New Generation Chef verkiezing.