Vers koken in de langdurige zorg: Wat is de financiële impact?

De zorgsector staat onder druk. Stijgende kosten, personeelstekorten en vergrijzing dwingen zorgorganisaties om slimmer te werken en te besparen zonder kwaliteit te verliezen. Vers koken draagt bij aan een betere ervaring voor bewoners. Maar hoe zit het met de kosten als je zelf vers kookt of het uitbesteed? En hoe implementeer je dit efficiënt in jouw organisatie?

Waarom vers koken?

Vers koken in de zorg draait om veel meer dan alleen het bereiden van gezonde maaltijden. Het biedt bewoners niet alleen de benodigde voedingsstoffen, maar draagt ook bij aan de beleving en zingeving. Denk aan de geuren die de keuken vullen, het samen bereiden van een maaltijd en de herkenbare smaken die herinneringen oproepen. Het zijn vaak de kleine momenten die het verschil maken. Toch is vers koken niet altijd de makkelijkste keuze.
 

De belangrijkste vragen

  • Hoe werkt het in de praktijk?
  • Wat zijn de belangrijkste inkomsten en kosten? 
  • Hoe kun je binnen jouw zorgorganisatie de efficiëntie verhogen?
  • Wat is de rol van de medewerker?
 
Deze en meer vragen beantwoorden we in de whitepaper: "Wat is de financiële impact van vers koken in de langdurige zorg?". Keukentijgers heeft bij 18 managers van 14 zorgorganisaties onderzocht hoe eten en drinken is georganiseerd.
 
Bekijk hieronder de video waarin Wenda van Keukentijgers vertelt over haar onderzoek!
2-2

Ontdek meer blogs

Albron in de zorg

Ellen Willemsen

Consultant Smaakchef

Ellen Willemsen

Consultant Smaakchef