Meer dan een maaltijd: een belofte van kwaliteit
"Onze gasten, de bewoners, moeten veilig kunnen eten. Ze moeten er zeker van kunnen zijn dat hun maaltijd goed bereid wordt," vertelt Ingrid. Dat gaat verder dan alleen het koken van een maaltijd. Voedselveiligheid, hygiëne en arbeidsveiligheid zijn de pijlers waarop de kwaliteit binnen Smaakchef rust.
Ons kwaliteitsteam werkt zowel vóór als achter de schermen aan het borgen van de hoogste standaarden. Van duidelijke richtlijnen en checklists tot audits en persoonlijke begeleiding op locatie.
Ontzorgen: wij regelen het voor de zorg
Voor zorgorganisaties is goed eten een belangrijk onderdeel van het welzijn van bewoners. Maar de complexiteit van voedselveiligheid, allergenen en hygiëne vraagt om specialistische kennis.
"Wij ontzorgen de zorg letterlijk door hen te begeleiden en te informeren. En dat doen we niet alleen als erom gevraagd wordt, maar ook proactief," legt Ingrid uit. "We signaleren risico’s, adviseren verbeteringen en zorgen dat alles voldoet aan de HACCP-normen en de wetgeving. Zo hoeven zorgmedewerkers zich daar geen zorgen over te maken."