Stel je eens voor: bewoners die elke dag kunnen genieten van verse warme maaltijden. Dat klinkt goed, maar maakt het ook een verschil voor hun welzijn én voor jouw zorgorganisatie? Tijdens deze live-uitzending duiken we in de wereld van vers koken in de zorg. We delen onder andere de resultaten van twee onderzoeken die recent zijn uitgevoerd én gaan in op ervaringen uit de praktijk met vers koken!
De financiële impact van vers koken
Wat kost het écht, en wat levert het op? En hoe zit het met de kosten als je uitbesteedt of zelf kookt? Wenda Linthorst van Keukentijgers heeft het uitgezocht. Samen met 14 zorgorganisaties is in beeld gebracht hoe het eten en drinken is georganiseerd.
De ervaring van bewoners en relatie met emotioneel welzijn
Hoe verschillen vers koken vs. kant-en-klaar maaltijden in hun effect op bewoners? Dit onderzoek geeft je de antwoorden. Het onderzoek is uitgevoerd door Ellen Willemsen (studentonderzoeker vanuit Maastricht University) in woongroepen van 4 zorgorganisaties.