Het aanbieden van eiwitrijke maaltijden en tussendoortjes.
Het geven van gerichte trainingen aan onze medewerkers in de zorg waar praktijk en theorie samenkomen, o.a. over eiwitten, ondervoeding en diëten.
Aandacht voor verminderde eetlust en aangepaste consistenties volgens de IDDSI- richtlijnen.
Geur speelt daarnaast een grote rol, zeker bij een verminderde eetlust. Omdat geur maar liefst 80% van de smaakervaring bepaalt, leren onze medewerkers hoe ze bijvoorbeeld smaakmakers kunnen gebruiken om de smaakbeleving te verhogen. Ook de woongroep zelf heeft een positieve invloed: door iemand met minder eetlust naast een goede eter te plaatsen, wordt het eetplezier vaak groter.
Eten is een belangrijk onderdeel van de zorg. Bij Albron zorgen we er daarom voor dat iedereen zich op zijn sterkst voelt. Met lekker en gezond eten en drinken afgestemd op de meest uiteenlopende behoeften van patiënten, personeel en gasten in het ziekenhuis. En met de kracht van gezellig samen aan tafel zorgen we ook voor lekker en gezond eten en drinken op woongroepen in de kleinschalige zorg.