Feestelijke klassiekers in een nieuw jasje
Samen met chefs Karel van Tiel en Maarten Smit gaan Smaakchefs de keuken in om nieuwe, feestelijke gerechten te maken. Maarten vertelt: “Het is altijd een plezier om met de Smaakchefs de keuken in te duiken. Het team is ontzettend leuk en gedreven, wat mij als chef ook weer inspireert.”
Met creatieve gerechten en een snufje lef maken we feestelijke klassiekers net even anders. Zo leren de Smaakchefs bijvoorbeeld een vegetarische ragout te maken op basis van peulvruchten. Ook een gevuld eitje in een gezonder jasje, met crème fraîche in plaats van mayonaise, staat op het menu. En een klassieker die vooral de oudere generatie goed kent: broodpudding, gemaakt van oud brood. Dit is ook nog eens een mooi recept in het kader van duurzaamheid en verspilling.
Verrassen met een twist
Hoe verrassen we bewoners deze feestdagen? Met een wel heel lekkere afsluiter: het Schwarzwalder wafeltaartje. Een simpele, maar onweerstaanbare variant op de klassieke Schwarzwalder kersentaart. Chef Karel vertelt enthousiast: " Zelf ben ik helemaal fan van het wafeltaartje, een twist op de Schwarzwalder kersentaart. Heel simpel en betaalbaar, maar zó lekker!"
Benieuwd naar het recept van dit feestelijke gerecht?