Bewuste keuzes die werken
Van een watertap tot het schrappen van standaard toetjes met slagroom, de keuzes zijn doordacht én gedragen. “Je zou denken dat mensen de frituur missen,” lacht Peggy, “maar niemand heeft er ooit om gevraagd.” De nieuwe standaard wordt gewoon geaccepteerd, juist omdat het aanbod uitnodigend en gevarieerd is.
En bewoners worden betrokken: in het kiezen, het meehelpen en soms zelfs in het koken. “Ik begeleid mensen ook in zelf boodschappen doen en koken,” zegt Peggy. “Laatst hielp ik een jongeman van 25. Hij wist niet wat gezond was. Nu maakt hij zelf een boodschappenlijst met groente, vlees en aardappels. Dat is groei.”
Samenwerking met impact
De samenwerking tussen lifestylecoach Peggy en Smaakchef Eugenie is hecht. Ze stemmen dagelijks af, delen observaties en bouwen stap voor stap aan positieve verandering. “We versterken elkaar,” zegt Peggy. “Als Eugenie merkt dat iemand zich terugtrekt, geeft ze dat aan. En andersom geef ik door wie juist wat extra uitdaging kan gebruiken.”